Kako web dizajn utiče na konverzije

Kako web dizajn utiče na konverzije?

Na današnjem tržištu gotovo svaki posao, kao i pojedinci koji rade, ima svoju web stranicu. Međutim, nažalost, veliki broj ovih sajtova je loše dizajniran ili dolazi direktno iz WordPress templete; to vam neće pomoći da napredujete ili da se istaknete.

Pratite nas na: LinkedIn

Ako mislite da je matematika teška, pokušajte sa web dizajnom.

Pixxelznet

Dobar dizajn web stranice je neophodan u današnjem vizuelno orijentisanom tržištu. Način na koji vaš sajt izgleda korisnicima govori da li žele da sarađuju s vama već u deliću sekunde. Jedan pogled može naterati nekoga da odustane ili pretvoriti tu osobu u kupca. Kada je u pitanju dizajn vaše web stranice, prvi utisak je veoma važan. Korisnicima je potrebno samo 50 milisekundi (što je 0,05 sekundi) da stvore mišljenje o vašoj web stranici koje određuje da li im se sajt sviđa ili ne, da li će ostati ili otići.

Prvi utisak je važan: Značaj odličnog vizuelnog dizajna

Ovaj broj potiče iz određenih istraživanja. U prvom istraživanju, učesnici su dva puta ocenjivali vizuelnu privlačnost početnih stranica web sajtova prikazanih tokom 500 ms svaki. U drugom istraživanju, smanjili su vreme izlaganja na 50 ms. Tokom istraživanja, ocene vizuelne privlačnosti bile su visoko korelisane između faza, kao i korelacije između uslova sa 50 ms i 500 ms. Kao rezultat toga, vizuelna privlačnost može biti procenjena u roku od 50 ms, što znači da web dizajneri imaju oko 50 ms da ostave dobar prvi utisak. Prvi utisci su povezani sa dizajnom u 94% slučajeva. To znači da je to glavni razlog za nepoverenje ili odbijanje sajta.

  • 75% korisnika donosi zaključke o kredibilitetu kompanije na osnovu dizajna njenog sajta.
  • 88% korisnika verovatno se neće vratiti ako imaju loše korisničko iskustvo.

Stoga je ključno da prvi utisak vaše web stranice bude privlačan. To zavisi od mnogih faktora: strukture, razmaka, boja, simetrije, fontova, količine teksta i još mnogo toga. Usredsredite se na ove elemente kako biste dobili interfejs koji privlači korisnike ka vašem sajtu.

Profile picture | Yulian CEO @ Lemberg Digital

Julian M.

CEO @ Lemberg Digital