Instagram ili Google – gde je bolje oglasiti se?

Instagram ili Google – gde je bolje oglasiti se?

Kao i svih prethodnih godina u 2023. god. većina korisnika i dalje postavlja isto pitanje – gde je bolje oglasiti se, na Instagramu ili Googlu?
Odgovor na ovo pitanje nikada nije bio jednostavan, kako ranije, tako i sada u 2023.

Pratite nas na: LinkedIn

Instagram ili Google - pitanje je sad!

Nepoznato

Koja je razlika između Facebook oglasa i Google oglasa?

Glavna razlika je u tome kako se proizvodi/usluge prikazuju potrošačima.

Instagram prikazuje oglase korisnicima na osnovu njihovih interesovanja, dok Google prikazuje relevantne oglase onima koji konkretno traže proizvod. Jednostavno rečeno, Instagram teži da se fokusira na širenje brenda, dok se Google fokusira na konverziju potencijalnih klijenata. Hajde da istražimo oba malo detaljnije. Google reklama sa svojim ponudama zasnovanim na plaćenoj pretrazi omogućava vlasnicima firmi da ciljaju korisnike na osnovu upita za pretragu koji unose na Googlu (pojam takođe poznat kao ključne reči). Pre svega zasnovani na tekstu, ovi oglasi imaju za cilj da prikažu relevantne promovisane rezultate korisnicima koji im mogu pomoći u daljoj potrazi.

Sa korisničke tačke gledišta, kada izvrše pretragu u Googlu za određenu ključnu reč, prikazuju im se rezultati za vreme kraće od jedne sekunde. U Google oglasima u pretrazi oglašivači dodeljuju budžet za oglase i plaćaju za klik na oglas kada se ta određena ključna reč pretražuje.

Instagram oglasi, s druge strane, omogućavaju vam da ciljate svoj oglas na ljude na osnovu ponašanja i obrazaca koje odaberete kao profil za ciljanje na njegovoj platformi. Za razliku od Google oglasa, on se ne zasniva na upitu za pretragu korisnika. Ne samo da pruža širok spektar opcija ciljanja na osnovu demografskih podataka, već omogućava oglašivaču da cilja korisnike na osnovu njihovog ponašanja, lajkova i dislajkova. Iz ovih razloga, morate se uveriti da zaista poznajete svog kupca kako biste osigurali povećane stope konverzije.

Zaključak

Kada se presuda zasnivati na povraćaju uloženih investicija, Google oglašavanje se često pokazalo kao “neosporivi kralj”. Google će vam obezbediti bolji povraćaj ulaganja, na osnovu rezultata prodaje.

Profile picture | Yulian CEO @ Lemberg Digital

Julian M.

CEO @ Lemberg Digital